A röntgen felvétel terjedése a fogászatban

Gyakran szembesülünk a ténnyel, hogy valami probléma van a fogainkkal vagy az ínyünkkel. Azonban hiába nézegetjük magunkat a tükörben nem találjuk a hiba okát. Természetesen ilyenkor ajánlott felkeresni egy fog szakorvost, aki professzionális kivizsgálást tud végezni. A klasszikus kontroll elvégzése után általában szükség van egy mélyrehatóbb elemzésre is. Ebben segít a röntgen a fogászatban, ami lehetővé teszi a fogorvos számára hogy megvizsgálja nemcsak az adott problémás területet, de feltárja akár az arccsontban lévő hibás területeket is. Az utóbbi évtizedben szinte minden fogászat beszerzett egy speciális röntgen felvételt készítő gépet, így nem is kell különállóan elmennünk egy plusz kivizsgálásra, a röntgen elkészítése a fogászatunkon is egyszerűen elvégezhető.

Nem kell aggódnunk az egészségügyi kockázataitól ennek a kivizsgálásnak. A fogászati röntgen csak egy kis dózisú sugárzás alkalmaz, amit ha csak néha végeznek el rajtunk semmilyen negatív hatással nem lesz az egészségünkre. A legtöbb helyen ráadásul kapunk egy védőmellényt is, hogy közel zéró legyen a belső szervekre gyakorolt hatása ennek a vizsgálatnak.

A fogászati röntgen előnyei viszont vitathatatlanok. Egyszerű, gyors és olcsó megoldás a fogászati panaszok okainak feltárására, ráadásul a legtöbb kezeléshez elegendő információt nyújt a fogorvosunk számára. Ennél részletesebb képet csak CT felvétellel lehet kapni, de azt csak a legmakacsabb gondok kivizsgálására alkalmazzák a fogászatokon.

röntgen a fogászatban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.